پرینت

شبکه توزیع نامناسب دلیل کمبود واکسن آنتروتوکسومیدر حالی که دامداران از تلف شدن دام‌هایشان به دلیل کمبود یک واکسن ضروری ابراز نگرانی می‌کنند،معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: شبکه توزیع نامناسب بخش خصوصی عامل کمبود واکسن آنتروتوکسومی در بازار است.

محسن مشکوة در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به اینکه دامداران از نبود واکسن آنتروتوکسومی و عرضه آن در بازارهای سیاه به قیمت چند برابر گله دارند، گفت: بخش خصوصی متولی توزیع واکسن آنتروتوکسومی است و متأسفانه بر اساس گزارش‌ها این واکسن را در انبارها احتکار کرده و یا توزیع نامناسب کرده‌اند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: در حالی که براساس استعلام، 78میلیون دز از این واکسن از ابتدای سال جاری در کشور توزیع شده است، اما گزارش واکسیناسیون 40 میلیون دز است.

مشکوة افزود: میزان نیاز دام کشور به واکسن آنتروتوکسومی 69.5 میلیون دز است که 8.5 میلیون دز بیش از این میزان یعنی 78 میلیون دز از ابتدای سال جاری توزیع شده است.

به گفته مشکوة تنها شبکه توزیع نامناسب و سودجویی برخی افراد باعث شده تا این واکسن‌ها به دست دامدار نرسد.

وی گفت: واکسن آنتروتوکسومی یک واکسن باکتریایی است و به میزان فراوان نه تنها در موسسه واکسن و سرم سازی رازی بلکه شعبات آن در استانها نیز تولید می‌شود.

مشکوة گفت: از ابتدای سال جاری میزان نیاز به این واکسن از دامپزشکی‌های کل استان استعلام شد و رقم 69.5 میلیون دز میزان نیاز به این واکسن برآورد و به موسسه واکسن و سرم سازی اعلام شد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: البته یکی دو سال است که کمبود مشابه امسال در زمینه واکسن آنتروتوکسومی در کشور به دلیل شبکه توزیع نامناسب و احتکار وجود دارد.

به گفته مشکوة افزایش نرخ ارز و تغییر قیمت واکسن‌ها در پایان سال توسط موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی باعث تحریک سودجویان به احتکار و فروش آن در بازار سیاه شده است.

مشکوة در پاسخ به اینکه بخش خصوصی نیز زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور مدیریت می‌شود، گفت: به هرحال براساس اصل 44 قانون واگذاری برخی از کارها به بخش خصوصی واگذار شده است و اگرچه نظارت دقیقی هم انجام می‌شود اما کنترل همه موارد مقدور نیست.

از مشکوة سوال شد برای رفع مشکل دامداران در این فصل سال که نیاز به این واکسن دارند چه کار می‌کنید، گفت: با موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی در مورد تهیه این واکسن صحبت شده است اما به دلیل اینکه ماده اولیه پپتون وارداتی است و به قیمت 2 تا 3 برابر خریداری می‌شود، قیمت تمام شده را بالاتر برده است.

وی ادامه داد: به هرحال موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی و شعبات آنها تلاش می‌کنند این واکسن را سریع‌تر در اختیار دامداران قرار دهند.

به گزارش فارس با تغییر فصل که علوفه دام تغییر می‌کند نیاز به تزریق واکسن آنتروتوکسومی به دام وجود دارد تا احشام با تعلیف علوفه جدید نفخ و دل‌درد نگیرند.

به گفته کارشناسان در صورت نبود این واکسن احتمال تلف شدن 10 درصد وامها وجود دارد.

همچنین در هر تغییر فصل 2 بار و در هر بار 2 سی‌سی‌از این واکسن به دام تزریق می‌شود، طی چند روز گذشته دامداران از عدم عرضه این واکسن توسط متولیان و عرضه چندین برابر قیمتی در بازارهای سیاه خبردادند.

همچنین دامداران طی تماس با خبرگزاری فارس نگرانی‌های خود را از تلف شدن دامهایشان اعلام کردند.

 

 

منبع: خبرگزاری فارس

آخرین به روز رسانی شنبه, 26 اسفند 1391 14:32

نوشتن دیدگاه


آمار بازدید سایت

2673431
امروزامروز356
دیروزدیروز941
این هفتهاین هفته4055
این ماهاین ماه33543
آمار کلآمار کل2673431
کاربران وارد شده: 0
مهمان: 108
شما اینجا هستید:   خانه اخبارگزیده اخبار خبرگزاری هاشبکه توزیع نامناسب دلیل کمبود واکسن آنتروتوکسومی

طراحی و اجرا توسط شهرام عطریان