پرینت

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه با هدف بهبود عملکرد گاوهای شیری در شهرکرد کارگاه آموزشی تغذیه با محوریت نقش تغذیه در بهبود عملکرد گاوهای شیری امروز در شهرکرد برگزار شد.

به گزارش دامنا, معاون امور دام اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تشریح راهکارهای بهبود کیفیت تولیدات دامی با تغذیه مناسب گاوهای شیری اظهار داشت: : بهبود کیفیت تولیدات دامی، کاهش هزینه‌ها، جلوگیری از بیماری‌های تغذیه‌ای و تولید کنسانتره به‌منظور تولید خوراک دام‌های سبک و سنگین، طیور و آبزیان از اهداف برگزاری این کارگاه است.

به گزارش فارس ,بهروز هیبتیان با اشاره به سیاست‌های معاونت امور دام در خصوص تغذیه، تولید خوراک دام، نظارت بر کیفیت و کمیت تولید افزود: مواد تغذیه‌ای معدنی یکی از کم توجه‌ترین اجزا در رژیم غذایی گاوهای شیری است.

هیبتیان ادامه داد: مواد مغذی و معدنی به معنی قابلیت فراهمی زیستی برای حیوان است، اما با رعایت مقدار توازن و با بالانس آنها در جیره، اگر مواد معدنی به میزان مناسب به حیوان داده شوند منجر به نگه داشتن حیوان در حالت سلامت از یک طرف و از طرف دیگر منجر به افزایش میزان باروری خواهد شد‌.

معاون امور دام اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: یک بالانس مناسب از مکمل‌های معدنی می‌تواند اغلب به طور حیاتی منجر به حفظ سلامتی و جلوگیری از اسهال‌های کلی باسیلوزی در گوساله‌ها و نیز جلوگیری از اسهال‌ها در حیوانات بالغ شود‌.

وی با بیان اینکه گاوهای شیری بیشتر از گاوهای گوشتی از کمبودهای مواد معدنی رنج می‌برند، خاطرنشان کرد: این مسئله به دلیل این است که گاوهای شیری فشار زیادی را به خاطر تولید و ترشح شیر زیاد متحمل می‌شوند.

هیبتیان در ادامه با اشاره به تعداد دفعات دوشش شیر گاوهای شیری، ادامه داغد: به طور کلی افزایش دفعات دوشش در اوایل دوره شیردهی باعث تولید بیشتر می‌شود، ولی با توجه به تولید بالا در اوایل دوره شیردهی، و کاهش خوراک مصرفی و احتمال بروز بیماری‌های متابولیکی از قبیل کتو و کبد جرب، دوشش گاوها بیشتر از چهار تا پنج بار در روز توصیه نمی‌شود.

این مسئول تصریح کرد: همزمان با افزایش دفعات دوشش، رعایت نکات بهداشتی، مجهز کردن شیردوشی‌ها به دستگاه اتوماتیک و استفاده از کارگران ماهر برای کاهش هزینه شیردوشی ضروری است.

کارگاه آموزشی یک روزه تغذیه با محوریت نقش تغذیه در بهبود عملکرد گاوهای شیری با حضور محققین، مروجین، کارشناسان دامپروری، مدیرعاملان اتحادیه گاوداران و مرغداران، مدیرعاملان مجتمع‌های دامپروری، دامداران، نماینده کارخانجات خوراک دام امروز در شهرکرد برگزار شد.

 

منبع : دامنا – سایت خبری تحلیلی دامپروری ایران

آخرین به روز رسانی دوشنبه, 14 اسفند 1391 13:59

نوشتن دیدگاه


آمار بازدید سایت

2673386
امروزامروز311
دیروزدیروز941
این هفتهاین هفته4010
این ماهاین ماه33498
آمار کلآمار کل2673386
کاربران وارد شده: 0
مهمان: 96
شما اینجا هستید:   خانه اخبارگزیده اخبار خبرگزاری هابرگزاری کارگاه آموزشی تغذیه با هدف بهبود عملکرد گاوهای شیری در شهرکرد

طراحی و اجرا توسط شهرام عطریان