معاون بهداشت، پيشگيري و درمان سازمان دامپزشکي گفت: با توجه به عدم پرداخت غرامت دامداراني که دام هاي آنها معدوم شده، اين نگراني وجود دارد که اجراي دو طرح سل و بروسلولز در آينده دچار مشکل شود.
دکتر محسن مشکات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج با بيان اين مطلب اظهار داشت: سالانه سازمان دامپزشکي در راستاي مبارزه با بيماري سل و بروسلولز که بيماري هاي مشترک بين انسان و دام است و حفظ سلامت جامعه، دام هاي بيمار موجود در گله ها را شناسايي مي کند.
وي افزود: دام هاي بيمار، مخزن احتمالي انتقال آلودگي به دام هاي سالم و انسان هستند، بنابراين به کشتارگاه اعزام و تحت نظارت سازمان دامپزشکي کشتار مي شوند.
معاون بهداشت، پيشگيري و درمان سازمان دامپزشکي، خاطر نشان ساخت: اگر گوشت دام هايي که تست آنها مثبت بوده قابل استفاده بود، اجازه داده مي شود که از اين گوشت در فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده مورد استفاده قرار گيرد.
وي ادامه داد: براي اجراي اين طرح و به منظور جلب مشارکت دامداران، دولت حدود 75 درصد ضرر و زيان واقعي افراد را جبران مي کند.
مشکات در تشريح سخن خود گفت: اگر قيمت گاو اعزام شده به کشتارگاه پنج ميليون تومان و گوشت آن به قيمت سه ميليون تومان به فروش برسد، دولت 75 درصد مابه التفاوت قيمت گاو و گوشت آن يعني 75 درصد دو ميليون تومان را پرداخت مي کند.
وي افزود: با اين روش دامداران مخفيانه دام هاي بيمار خود را نخواهند فروخت و از انتشار بيماري خودداري مي شود.
معاون بهداشت، پيشگيري و درمان سازمان دامپزشکي با بيان اين که ساليانه حدود 5-4 ميليارد تومان غرامت در راستاي اجراي اين دو طرح به دامداران پرداخت مي شود، تصريح کرد: امسال 4.5 ميليارد تومان بودجه براي اين منظور در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: اما متاسفانه از اين رقم فقط 800 ميليون تومان اعتبار به سازمان دامپزشکي اختصاص داده شده است. در حالي که اين سازمان به فعاليت هاي خود ادامه داده و دامهاي بيمار را عازم کشتارگاه مي کند.
منبع: خبرگزاری موج