images/print_logo2.gif

قيمت گذاري دستوري محصولات لبني متوقف شود

پرینت

قيمت گذاري دستوري محصولات لبني متوقف شود دبير انجمن صنايع فراورده‌هاي لبني اصلي‌ترين خواسته فعالان صنعت لبنيات كشور را از دولت در سال 1393 لغو قيمت گذاري دستوري محصولات لبني در بازار اعلام كرد و گفت: متاسفانه به دليل سركوب قيمت‌ها از يك سو و افزايش قيمت مواد اوليه از سوي ديگر صنعت لبنيات كشور از صنعتي سودده در حال تبديل شدن به صنعتي يارانه‌بگير و زيان‌ده است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی، رضا باكري مهم ترين مشكل صنعت لبنيات كشور را در سال 1392 دخالت‌هاي دولت در قيمت گذاري محصولات لبني دانست و گفت: نتيجه اين دخالت‌ها منجر به اين شده كه حاشيه سود كارخانه‌هاي لبني از بين رفته و كارخانه‌ها به نقطه سر به سر رسيده‌اند.

وي افزود: صنعت لبنيات از يك سو از منابع سيستم بانكي محروم بوده و دسترسي به اين منابع دشوار شده است و از سوي ديگر منابع داخلي اين صنعت نيز به دليل سركوب قيمتي و افزايش قيمت مواد اوليه به شدت رو به كاهش است. ضمن اينكه تامين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي نيز به سختي انجام مي‌شود.

وي توضيح داد: تصميم اخير هيئت وزيران در رابطه با تثبيت قيمت فراورده‌هاي لبني و افزايش 17 درصدي قيمت شيرخام به دليل تغيير نرخ ارز نهاده‌هاي دامي عملا به معناي رانده شدن كارخانه‌هاي لبني به حاشيه زيان است. اين افزايش قيمت شيرخام تاثيري در حدود 12 درصد در بهاي تمام شده محصولات لبني دارد.

دبير انجمن صنايع فراورده‌هاي لبني گفت: اين سياست كه صنعت لبنيات زيان ده شود و سپس زيان اين صنعت از طريق يارانه تامين شود براي ما قابل درك نيست. ضمن اينكه انجمن صنايع لبني از پرداخت هرگونه يارانه و كمكهاي بلاعوض به بخش كشاورزي و دامداري حمايت مي‌كند. اين كار در تمام دنيا نيز انجام مي شود اما در هيچ كجاي دنيا صنعتي را به اين شكل زيان‌ده نمي‌كنند.

باكري با بيان اينكه اطلاع دقيقي از سياست هاي دولت در سال آينده نداريم، اظهار كرد: تقاضاي اصلي ما اين است كه قيمت فراورده‌هاي لبني و قيمت شيرخام براساس عرضه و تقاضا در بازار تعيين شود. همان طور كه در مورد نرخ سود بانكي، قيمت خودرو، محصولات پتروشيمي و غيره به راحتي عنوان مي‌شود كه بازار نرخ را تعيين كند، بايد همين موضوع در مورد صنعت لبنيات نيز اجرايي شود.

دبير انجمن صنايع فراورده‌هاي لبني تاكيد كرد: مصرا تقاضا داريم در سال 1393 صنعت لبنيات نظير بسياري از بخشهاي ديگر تابع شرايط عرضه و تقاضا در بازار شود.

وي درباره اينكه حاشيه سود شركت هاي صنايع لبني هم‌اكنون چقدر است؟ توضيح داد: تعداد معدود شركتهاي لبني حاضر در بورس بهترين حاشيه سود را در بين شركتهاي لبني كه البته همان نيز بسيار اندك است دارند. ساير شركتهاي لبني وضعيت بدتري داشته و حاشيه سودشان پايين‌تر است و حتي بسياري از شركتها نيز به حاشيه زيان رانده شده‌اند.

باكري درباره شرايط صنعت لبنيات در صورت اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها در سال 1393 نيز توضيح داد: مجموعه تغيير و تحولات در هدفمندي يك بحث الزامي است. اين يك جبر تاريخي است كه بايد كليه بخش‌هاي صنعتي، تجاري، بنگاههاي مالي و غيره نهايتا براساس گردش آزاد سرمايه و نرخ سود تعيين شده در بازار بتوانند به سمت تعادل فعاليت‌هاي كسب و كار خود حركت كنند. ما اين احساس را نداريم كه هدفمندي يارانه‌ها صنايع بزرگ لبني كشور را فلج خواهد كرد. برعكس معتقديم هرچه به سمت شفاف‌سازي و از بين رفتن يارانه‌ها و رانتها و حذف موانع محدودكننده محيط كسب و كار برويم رشد صنعت منطقي‌تر خواهد شد.

به گفته دبير انجمن صنايع فراورده‌هاي لبني در حال حاضر 74 برند لبني عضو اين انجمن بوده و 80 درصد از سهم بازار محصولات لبني در كشور متعلق به اعضاي اين انجمن است.

 

منبع: پایگاه خبری کانون انجمن های صنایع غذایی ایران

آخرین به روز رسانی شنبه, 24 اسفند 1392 21:02